eDziadkowie.pl -
Kuchnia i przepisy naszych Babć
Porady kuchenne, poznaj przepisy
przygotowywane przez nasze Babcie i Prababcie

Masa twarogowa na przekąskę [1976 rok]

Ostatnia aktualizacja: 2020-07-04  |  Średni czas czytania: 00:26
Pyszny i zdrowy twarożek jest nieodzownym elementem każdego śniadania. Najzdrowszy jest ten, który przygotowujemy sami w domu. Prezentujemy przepis na masę twarogową, którą możesz w dowolny sposób modyfikować dodając swoje ulubione składniki. Jest szybka w przygotowaniu, smaczna oraz zdrowa. Można ją podawać na kromce chleba, bułeczce lub grzance.
Masa twarogowa na przekąskę [1976 rok]


W artykule znajdziesz:

Rozwiń

Składniki

  • 25 dkg świeżego twarogu,
  • 15 dkg gęstej śmietanki,
  • sól, pieprz do smaku,
  • mielona papryka,
  • szczypiorek,
  • posiekana natka pietruszki do smaku.

Przygotowanie

Twaróg rozetrzeć, dodając śmietankę, sól, odrobinę pieprzu i wybrane dodatki. Masą smarować pieczywo i udekorować natką, zieloną sałatą lub innymi warzywami.

Masa nadaje się do podania na bułeczce lub grzance, a także do nadziewania wydrążonych pomidorów, ogórków, porów itp.

Życzymy smacznego!

Danie opracowane na podstawie przepisu z 1976 roku

Masa twarogowa na przekąskę

Oceń ten artykuł:


Zobacz także podobne artykuły: