Masa twarogowa na przekąskę [1976 rok]
Przepis na twarożek, idealny na śniadanie
- Ostatnia aktualizacja: 2020-07-04
- Szacowany czas czytania: 1 min.
Składniki
- 25 dkg świeżego twarogu,
- 15 dkg gęstej śmietanki,
- sól, pieprz do smaku,
- mielona papryka,
- szczypiorek,
- posiekana natka pietruszki do smaku.
Przygotowanie
Twaróg rozetrzeć, dodając śmietankę, sól, odrobinę pieprzu i wybrane dodatki. Masą smarować pieczywo i udekorować natką, zieloną sałatą lub innymi warzywami.
Masa nadaje się do podania na bułeczce lub grzance, a także do nadziewania wydrążonych pomidorów, ogórków, porów itp.
Życzymy smacznego!
Danie opracowane na podstawie przepisu z 1976 roku
Oceń ten artykuł:
Anna Setlak
Redaktorka i copywriterka, absolwentka Wydziału Humanistycznego KUL oraz Wydziału Politologii i Dziennikarstwa UMCS. Swoje doświadczenie lingwistyczne wykorzystuje w tworzeniu wartościowych treści, które przekazują wiedzę i tworzą fundament pozytywnych relacji.
Przeczytaj również
Ostatnio dodane