Masa twarogowa na przekąskę [1976 rok]
Ostatnia aktualizacja: 2020-07-04
| Średni czas czytania: 00:26
Pyszny i zdrowy twarożek jest nieodzownym elementem każdego śniadania. Najzdrowszy jest ten, który przygotowujemy sami w domu. Prezentujemy przepis na masę twarogową, którą możesz w dowolny sposób modyfikować dodając swoje ulubione składniki. Jest szybka w przygotowaniu, smaczna oraz zdrowa. Można ją podawać na kromce chleba, bułeczce lub grzance.
![Masa twarogowa na przekąskę [1976 rok]](/img/article/1164.jpg)
Składniki
- 25 dkg świeżego twarogu,
- 15 dkg gęstej śmietanki,
- sól, pieprz do smaku,
- mielona papryka,
- szczypiorek,
- posiekana natka pietruszki do smaku.
Przygotowanie
Twaróg rozetrzeć, dodając śmietankę, sól, odrobinę pieprzu i wybrane dodatki. Masą smarować pieczywo i udekorować natką, zieloną sałatą lub innymi warzywami.
Masa nadaje się do podania na bułeczce lub grzance, a także do nadziewania wydrążonych pomidorów, ogórków, porów itp.
Życzymy smacznego!
Danie opracowane na podstawie przepisu z 1976 roku
Oceń ten artykuł: